- Startsida
- Omsorg och hjälp
- Akut hjälp
- Kvinnojour, mansjour
Kvinnojour, mansjour, hjälp att sluta.
Om du blivit utsatt för hot eller våld av din partner eller annan närstående i din familj/släkt och behöver omedelbart skydd kan du vända sig till en kvinno- eller mansjour.
Om du utsätter någon närstående för våld eller har frågor om ilska, kontrollerande och våldsamt beteende kan du exempelvis kontakta Välj att sluta.
Nedan följer kortfattad information samt länkar där du kan söka vidare information.
Sollefteå kvinnojour Amanda
Sollefteå kvinnojour Amanda är en ideell, religiöst- och partipolitiskt obunden förening som främst vänder sig till kvinnor som lever med våld i en nära relation.
De har öppet dygnet runt hela året. Deras journummer är 073 - 032 75 43
Tillsammanscentrum - för alla
I Sollefteå finns ingen mansjour, men i Sundsvall finns Tillsammanscentrum. De finns till för er alla, som familj, anhörig, enskild man eller kvinna.
De har hela Västernorrland som upptagningsområde, med tonvikt på Sundsvall och Timrå.
Telefonnummer: 060 - 12 47 66
De är en förening vars verksamhet i huvudsak bedrivs med bidrag från olika organisationer, kommuner, företag, privata aktörer, samt ideellt arbete.
TRIS – vid hedersrelaterat våld
Känner du dig begränsad av din familj eller släkt? Utsätts du för hot och våld när du försöker göra dina egna val? Riskerar du att giftas bort? Eller behöver du bara prata av dig? Då kan du vända dig till TRIS.
Till TRIS nationella jourtelefon 0774 - 40 66 00 kan du vända dig anonymt för att få stöd och råd både som yrkesverksam och som hjälpsökande.
Du kan också chatta med TRIS, via hemsidan https://www.tris.se/jourverksamhet. Information om jourernas öppettider finns på hemsidan.
Välj att sluta
Välj att sluta är en nationell telefonlinje tel: 020-555 666.
Telefonlinjen finns för dig som vill få hjälp att förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende, så du inte riskerar att skada den du älskar.
Det är gratis, du ringer anonymt och samtalet syns inte på telefonräkningen.
Även våldsutsatta, yrkesverksamma, anhöriga och andra som har frågor om våldsamt beteende kan ringa.