Undersköterska
Skolverkets nationella yrkespaket Undersköterska innehåller kurser från vård- och omsorgprogrammet och är utformat för arbete som undersköterska.
Sök utbildningen senast den 24 november. Utbildningen startar den 13 januari 2025.
Gör skillnad i människors liv genom att erbjuda vård och stöd till de som behöver det mest. Som undersköterska kan du bland annat jobba på vårdcentral, sjukhus eller äldreboenden med omsorg och stöd samt assistera vid undersökningar och behandlingar.
Utbildningen till undersköterska anordnas av Reveljen med egna lärare och bedrivs i flexibel studieform. Det betyder att delar av utbildningen är platsförlagd, men att det också förekommer distansstudier. Utbildningen innehåller vårdkurser på sammanlagt 1350 poäng. Om du saknar kurserna svenska/svenska som andraspråk 1 samt samhällskunskap 1a1 som krävs för att söka skyddad yrkestitel, så har du möjlighet att läsa in dem efter avslutade vårdkurser.
APL (Arbetsplatsförlagt lärande) ingår.
Utbildningen ges under tre terminer med start den 13 januari 2025.
Efter slutförd utbildning kan du ansöka om ett bevis på att du innehar den skyddade titeln undersköterska, hos Socialstyrelsen.
Behörighet och ansökan
Förkunskapskrav: Du behöver ha förutsättningar att läsa en gymnasial yrkesutbildning. Bedöms du inte ha förutsättningar är du inte behörig att läsa den utbildning du ansökt till.
Du ansvarar själv för att ladda upp dokument vi frågar efter. Vi kan efter sista ansökningsdag be dig ladda upp fler dokument som intygar det du skrivit i din ansökan.
Vi gör en kartläggning för att bedöma om du har förutsättningar att studera. Vi kartlägger dina språkkunskaper, utbildningsbakgrund, yrkeserfarenhet, motivation och studievana.
Det är viktigt att du beskriver dina tidigare studier och arbeten i din ansökan. Om vi behöver ytterligare information blir du kallad till ett obligatoriskt kunskapstest och/eller ett kartläggande samtal.
Är du folkbokförd i Sollefteå kommun ansöker du genom webbansökan som du hittar längre ned på sidan. Bor du i en annan kommun använder du ansökningsblanketten som finns under relaterad information.
APL - Arbetsplatsförlagt lärande
När en kurs innehåller APL förläggs delar av kursen till en arbetsplats.
Studie- och yrkesvägledning
Om du behöver hjälp med din ansökan eller har andra frågor är du välkommen att kontakta Reveljens studie- och yrkesvägledare, Syv-reveljen@utb.solleftea.se.